Forestil dig, du vågner op og har lyst til jordbær. Disse har du ikke hjemme, og butikkerne er også lukkede. Hvor vidunderligt det ville være, hvis du kunne få frugten fra din egen have. Den spiselige have er ideel til dette. En spiselig have er en have, hvor størstedelen af ​​planterne og blomsterne producerer noget spiseligt. En køkkenhave hører til den spiselige have, men er ikke helt den samme. Hvor køkkenhaven er rettet mod maksimal produktion, er en spiselig have rettet mod minimum input. Derudover ser spiselige planter også yndefulde ud. Ideel! Vi har angivet, hvordan du kan gøre din have til en spiselig have. evne I sidste ende har den spiselige have lidt brug for vedligeholdelse, men inden der er der stadig noget arbejde at gøre. Først og fremmest er det godt at tænke på havenes design. Nogle planter vokser hurtigere og bliver større end andre. Så husk det, når du planter de forskellige blomster, da den spiselige haves succes afhænger af dette. Det er vigtigt at holde øje med den spiselige have i de første to år. I løbet af det tredje eller fjerde år begynder planterne at vokse, og antallet af nødvendige justeringer falder. Dette skyldes, at økosystemet stort set er i balance ligesom naturlige klimakseksosystemer. Fra det øjeblik aftager vedligeholdelsen, og du kan nyde de spiselige planter. Hemerocallis (Daylily) Spiselige buske Spiselige buske findes hovedsageligt i grænserne eller ved grænsen til haver. Om sommeren kan du fuldt ud nyde frugterne og / eller frøene fra disse spiselige buske. Om vinteren bruger fugle buskene som landingssted. Ud over det spiselige aspekt ser disse buske yndefuld ud. En smuk og velsmagende tilføjelse til haven. Nogle eksempler på spiselige buske er Ribes rubrum (rødbær (rød og / eller hvid)), Ribes uva-crispa (stikkelsbær), Ribes nigrum (solbær) og Sambucus nigra (ældste). Ribes uva-crispa (stikkelsbær) Sambucus nigra (ældste) Spiselige etårige og flerårige planter Du kender sikkert dem, de små blomster, der bruges i salater eller til te. Du kan købe disse blomster i butikken eller dyrke dem selv i din egen have. Føj disse til en salat, og præsentationen ser meget pænere ud. Brug desuden planter som kamille til at lave din egen kop te. En anden idé er at stege zucchinimelet for at tilføje noget smag til en skål. Eksempler på andre spiselige plader er Bellis Perennis (Daisy), Borago officinalis (Agurkurt), Calendula (Marigold), Hemerocallis (Daylily), Monarda didyma (Bergamot), Tagetes (tenuifolia “Lemon Gem” (morgenfrue)) og Viola odorata ( Marts violet). Så masser af muligheder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *