Evergreen häck barrträd har varit oerhört populära i flera år för att skapa ett trädgårdsstaket. Särskilt barrträd som idegran och arborvitae (vetenskapligt namn: Thuja Brabant) är mycket populära bland trädgårdsentusiaster. Det är därför vi skulle vilja titta närmare på vad som exakt skiljer thuja från andra häckbomber. Det är inte för ingenting som detta speciella träd så ofta planteras som en häck. En thuja-häck erbjuder många fördelar. Vi berättar gärna vilka dessa är.

Thuja, till skillnad från andra häckbomber, är ganska lätt att underhålla. Livets träd växer ganska snabbt, men inte lika snabbt som till exempel leyland-cypressen, som kräver mycket beskärning och extra vård på grund av dess snabba tillväxt. 1 till 2 beskärningssessioner per år räcker för att hålla en thuja-häck i sin vackra, snygga form. Thuja är lätt att beskära, men var försiktig så att du inte skär tillbaka häcken för djupt: denna häckträ löper inte på det bara träet. Använd alltid skarpa beskärningsverktyg vid beskärning av thuja: detta förhindrar skador på häcken.

Det rekommenderas att befrukta thuja efter varje beskärning. Du kan göra detta med organiskt trädgårdsgödsel eller barrgödsel. Barrträd är ofta något mer mottagliga för magnesiumbrist än andra häckväxter. Ett gödningsmedel som är anrikat med magnesium är därför inte en onödig lyx för att befrukta ditt träd av livets häck. Nästan alla häckväxter kräver beskärning och befruktning. Thuja är en häck barrträd som förblir vacker och frisk med minimal vård. Detta gör denna barrträd särskilt populär bland trädgårdsentusiaster som föredrar en enkel trädgårdsdesign.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *